Into the Woods

THE FIRST

De eerste keer dat ik alleen thuis was en daar iets mee moest  

De eerste keer dat ik zijn blik mijn onderbuik liet kietelen  

De eerste keer dat ik geen smaakloze, droge lippen proefde, maar aardbeien lipgloss 

De eerste keer dat hij vroeg: can i take this off?  

De eerste keer gay panic 

De eerste keer dat ze me naakt aankeek 

De eerste keer dat mijn hoofd even helemaal uitstond 

In The First nemen 17 jongeren je mee op een mind blowing trip langs kleine, grote, grappige en bloedserieuze momenten in de aanloop naar de eerste keer seks en daarna. De shit ervaringen en de hemelse ervaringen. Ze laten zien hoe de coming of age van je seksualiteit geen kant en klaar parcours is, maar een eindeloze bumpy road. Want waarom maakt iedereen die eerste keer zo groot? Is daarna dan alles anders, of volgen er nog duizenden eerste keren?  

The First is een Into the Woods productie; Girls in Woods deed samen met 17 jongeren onderzoek naar de eerste keer seks. Naast de performance is er The First podcast en The First fotoserie in de foyer van Theater De Regentes. In het najaar van 2024 volgt in dit onderwerp de voorstelling History of a Teenage body in theaters in Nederland.  

Credits

Makers Marjet Moorman & Nina Sondagh  

Gemaakt met Lucie van Acker, Jacky Jordan Aloë, Chevelly Asabina, Olivier van den Berg, Lucie Botermans, Arina Boyarskaya, Cassia Buonadonna, Ender Gieben, Bregje van Heck, Berend Jansen, Lotte Jongma, Eveline de Liefde, Eva Ooms, Kate Oram, Magali Salomonson, Roza Straub & Denisha de Vink  

Stagiaire regie & tekst Lisa Minnema Scénografie Vasilis Apostolatos Video design Kristel Doest Kostuums Daatje Eek Techniek Vasilis Apostolatos Productie Sanaz Rastad Host Tristan Esajas Podcast Lotte van Gaalen, Elize Kuiper & Chiel Verbakel Vormgeving PR Renée Mes PR Maayke Grootscholten en Kevin Brouwer Instagram Nina Sondagh Tiktok Denise Duarte en Lilo van Rijthoven Campagnebeeld Nina Sondagh Zakelijke leiding Armand Simons

Workshop intimiteitscoördinatie Margien van Doesen
Workshop ‘veilig in gesprek over seksualiteit met jongeren’ Rutgers stichting 

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, CultuurSchakel, Fonds voor Cultuurparticipatie en Theater De Regentes 

NEMESIS

Nemesis

Are you ready to burn? 

Ze maakt het wraakscenario van je dromen, samen met jou. Je kan haar alles vertellen. Wat je ook is overkomen, Nemesis maakt het goed.

En niet op de oude manier; met een goed gesprek, of een ‘sorry, ik zal het nooit meer doen’.

Een potje goed janken en weer door?

Nee.

Nemesis settles the score. She gets even. Ze zullen boeten voor wat ze ons hebben aangedaan.

Credits

Makers Nina Sondagh & Marjet Moorman

Gemaakt met Sophie Albrecht, Jacky Jordan Aloë, Sasha d’Arnault, Marlin Diego Cronie, Lola Dirker, Sophie van Duuren, Anyaka Erkelens, Ender Gieben, Lotte Jongma, Lize Kater, Isabel van Leeuwen, Curley Nieuwkoop, Puck Oonk, Eva Ooms, Kate Oram, Eliana Pegler, Nuna Rolefes, Mariska Verkijk & Denisha de Vink

coach stage fighting Bodine Sutorius scénografie Vasilis Apostolatos kostuums Caterina Pavan podcast Lotte van Gaalen & Chiel Verbakel

productie Patricia Oldenhave  marketing & PR See Terpstra vormgeving PR Renée Mes campagnebeeld Nina Sondagh

Nemesis is een Into the Woods productie. Girls in Woods werkte samen met negentien jongeren in het thema wraak. Eigen verhalen en wraakfantasieën van de spelers vormen de basis. Check ook de Girls in Woods podcast over wraak.

NO MAN’S LAND – FOTOSERIE

Willen ontsnappen uit de werkelijkheid zit diep in de menselijke natuur. Wegvluchten van het alledaagse, je verschuilen voor anderen. Een fictieve wereld betreden waarin je jezelf kan verliezen. Series bingen, gamen, dansen, drugs en dagdromen. We ontsnappen om de realiteit te ontvluchten. We ontsnappen om de werkelijkheid te verdiepen. Wat geeft escapisme ons en waar ligt de grens?

In 2021 en 2022 onderzoekt Girls in Woods met jong talent keurslijven en escapisme. Waar wil je van ontsnappen en hoe ziet jouw ultieme ontsnapping eruit? We maakten meerdere performances, een podcast en een fotoserie. In Het Diepe van Theater De Nieuwe Regentes exposeerden we de fotoserie No man’s land en een repetitieboek waarin spelers uit de performances hun ultieme ontsnapping hebben vormgegeven.

De foto’s zijn van spelers uit onze Into the woods trajecten. De foto’s zijn gemaakt door Nina Sondagh, die naast theatermaker werkzaam is als fotograaf.

THE ROOF

Zes onbekenden op het dak van een flatgebouw midden in de stad. Ontsnapt uit het dagelijks leven vinden ze daar vrijheid, saamhorigheid en gevaar. Het dak roept hen steeds weer terug. Hoe ver gaan ze voor de kick van de ultieme ontsnapping?

Van februari tot mei 2022 maakte Girls in Woods met een groep jonge performers bij DOX in het kader van ons onderzoek naar keurslijven en escapisme ‘The Roof’; een voorproefje van de nieuwe voorstelling No man’s land (2023).

Credits

Spelers
Fidde Bakkerus, Dian Beekhuizen, Bo Daamen, Sofie Edelbroek, Luite Hasperkoven, Bella Koenders, Taysha Neves Gomes

Makers
Nina Sondagh en Marjet Moorman

Kostuums advies
Caterina Pavan

GIRLS IN WOODS PODCAST – S2

Serie 2 – No man’s land
In serie 2 – No man’s land, praat Marjet Moorman met Bella, Fidde, Taysha, Bo, Sofie en Luite, spelers bij Dox Utrecht, over hoe en waarom ze ontsnappen uit de dagelijkse realiteit.

De afleveringen zijn te beluisteren op je favoriete podcast app.

Credits

Coaching
Yula Altchouler

Montage
Job Roggeveen

GIW tune
Scott Beekhuizen en Marne Miesen

Creatief producent
Peter Hendrikx

Met dank aan Dox

ONE OF US

The girls were rebelling, the girls were acting out, the girls had run away from home.

Elf meisjes trappen de deur in van een verlaten loods, in the middle of nowhere. Ze betreden een no man’s land waar zij samen gaan heersen. Een no man’s land ver weg van de buitenwereld. Ver weg van alles waar ze niet meer mee willen dealen. In een duizelende trip maken ze nieuwe rituelen; fantastische, hilarische en pijnlijke rituelen om samen die boze buitenwereld te bezweren.

Met elf jonge vrouwen onderzocht Girls in Woods hun keurslijven; waar willen ze van ontsnappen en hoe ziet hun ultieme ontsnapping eruit? One of us is het resultaat van dat onderzoek; een beeldende bewegingsvoorstelling over een tussenwereld met eigen wetten en rituelen.

Met elf jonge vrouwen onderzocht Girls in Woods hun keurslijven; waar willen ze van ontsnappen en hoe ziet hun ultieme ontsnapping eruit? One of us is het resultaat van dat onderzoek; een beeldende bewegingsvoorstelling over een tussenwereld met eigen wetten en rituelen.

Credits

Spelers
Felicia Bosse, Denise Duarte, Sophie van Duuren, Judith Fuchs, Josephine Hafkamp, Emma Heerkens, Lize Kater, Eva Ooms, Eliana Pegler, Denisha de Vink en Yara van der Voort

Makers
Nina Sondagh en Marjet Moorman

Scenografie
Vasilis Apostolatos

Kostuums
Caterina Pavan

Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurschakel, Janivo stichting & Gravin v. Bylandt stichting & Gemeente Den Haag

GIRLS IN WOODS PODCAST – S1

In de GIW Podcast gaan we in gesprek over de thema’s van onze theaterproducties.

Serie 1 – The Afterparty
In serie 1 – The Afterparty, zoomen we in op het nachtleven. Wat betekent de nacht voor ons? Gewoon even lekker losgaan, of wezenlijk voor je identiteit? We praten erover met feestbeesten Luc, Zoe, Merel en Nigel.

Alle drie de afleveringen zijn nu te beluisteren op je favoriete podcast app!

Credits

Creatief producent
Yula Altchouler

Productie
Mart Jeninga, Podcast studio Amsterdam

GIW tune
Scott Beekhuizen en Marne Miesen

Zakelijke leiding
Peter Hendrikx

Grafisch vormgeving
Hilde Barwegen, Touchy Studio’s