Into the woods

De Into the woods trajecten vormen onze basis. Samen met jong talent gaan we het experiment aan op de theatervloer. We duiken diep in een thema en bepalen hoe we de verhalen en beelden die we maken gaan delen. De visie van jongeren waar we mee werken staat centraal. Into the woods trajecten doen we in verschillende steden en samenwerkingen. De trajecten resulteren in performances, podcasts en fotoseries.

Girls in Woods zoekt altijd naar jongeren (v/m/x) die hun talent willen ontwikkelen en samen met ons nieuwe verhalen willen vertellen.
In 2022/2023 gaan we into the woods met het thema ‘Payback’; wat als je slachtoffer bent in een verhaal en je wil het omdraaien? Hoe zet je recht wat jou is aangedaan? Hoe geef je jezelf een nieuwe rol?
Wil jij vanaf september 2022 met ons into the woods geef je dan op voor een kennismaking & werksessie met Girls in Woods via nina@girlsinwoods.nl

GIRLS IN WOODS PODCAST

In de GIW Podcast gaan we in gesprek over de thema’s van onze theaterproducties.

Serie 1 – The Afterparty
In serie 1 – The Afterparty, zoomen we in op het nachtleven. Wat betekent de nacht voor ons? Gewoon even lekker losgaan, of wezenlijk voor je identiteit? We praten erover met feestbeesten Luc, Zoe, Merel en Nigel.

Alle drie de afleveringen zijn nu te beluisteren op je favoriete podcast app!

Credits

Creatief producent
Yula Altchouler

Productie
Mart Jeninga, Podcast studio Amsterdam

GIW tune
Scott Beekhuizen en Marne Miesen

Zakelijke leiding
Peter Hendrikx

Grafisch vormgeving
Hilde Barwegen, Touchy Studio’s

ONE OF US

The girls were rebelling, the girls were acting out, the girls had run away from home.

Elf meisjes trappen de deur in van een verlaten loods, in the middle of nowhere. Ze betreden een no man’s land waar zij samen gaan heersen. Een no man’s land ver weg van de buitenwereld. Ver weg van alles waar ze niet meer mee willen dealen. In een duizelende trip maken ze nieuwe rituelen; fantastische, hilarische en pijnlijke rituelen om samen die boze buitenwereld te bezweren.

Met elf jonge vrouwen onderzocht Girls in Woods hun keurslijven; waar willen ze van ontsnappen en hoe ziet hun ultieme ontsnapping eruit? One of us is het resultaat van dat onderzoek; een beeldende bewegingsvoorstelling over een tussenwereld met eigen wetten en rituelen.

Credits

Spelers
Felicia Bosse, Denise Duarte, Sophie van Duuren, Judith Fuchs, Josephine Hafkamp, Emma Heerkens, Lize Kater, Eva Ooms, Eliana Pegler, Denisha de Vink en Yara van der Voort

Makers
Nina Sondagh en Marjet Moorman

Scenografie
Vasilis Apostolatos

Kostuums
Caterina Pavan

Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurschakel, Janivo stichting & Gravin v. Bylandt stichting & Gemeente Den Haag

DOX-CLUB

Bij Dox onderzoekt Girls in Woods escapisme. Hoe ontsnappen jonge vrouwen aan de dagelijkse realiteit? Welke vormen van escapisme zijn er en waar ligt de grens aan de ontsnapping.