Look at them (not me)

EEN VOORSTELLING IN DE KLAS OVER ONLINE SHAMING | 2023

Lina heeft een missie. Ze staat op het punt te gaan studeren, maar heeft steeds flashbacks naar die ene periode op school. Die dag dat haar naaktfoto online werd gedeeld. De weken daarna zijn een chaos in haar hoofd. Wat is er toen precies gebeurd? Lina besluit terug naar haar oude school te gaan, vastberaden een reconstructie te maken, Lina wil wraak.. In ‘Look at them (not me)’ neemt Lina je mee op haar missie door de school. Wie hebben dit gedaan? En waarom behandelde iedereen Lina als dader, terwijl zij niets verkeerd had gedaan, toch?
Lina maakt haar publiek medestander in een spannende, emotionele whodunnit waarin ze zichzelf eigenaar van het verhaal maakt en zo belangrijke vragen opwerpt over online shaming, consent, slachtoffer en daderschap.

Look at them (not me) speelt in de eigen klas. Alle leerlingen krijgen een koptelefoon, daarop horen ze de gedachten van Lina, begeleidt door een muzikale soundtrack. De actrice die Lina speelt komt dan de klas binnen en neemt de leerlingen mee naar twee andere locaties in de school waar ze haar reconstructie maakt. Bij de voorstelling biedt Girls in Woods een lesbrief met duidelijke richtlijnen voor een interactief nagesprek en een podcast met verschillende verhalen over online shaming, als educatie materiaal.

‘Alsof mijn lijf nu pixels en touchscreen is. Ze kunnen me forever swipen met hun vette vingers en blikken.’

Look at them (not me) is geschikt voor VMBO- VWO, brugklas t/m 5e jaar. In Den Haag te boeken via Theater De Nieuwe Regentes: Joanne Mellink, en voor scholen buiten Den Haag via STT producties.

Voor vragen over de voorstelling: marjet@girlsinwoods.nl